Hangloose met Kanoa

  Slapen in het Kanoa Basecamp

  Free spirit sfeer

  Kies voor Watersport kamp of Adventure Outdoor kamp 

  Zondagmiddag zwaaien we je ouders uit! 

  Gezond eten en duurzaam eten. We leren je koken op vuur ?? 

  Vol activiteiten begeleid vanuit het Kanoa outdoor centrum

 

 

SUMMERCAMPS vol OUTDOOR & WATERSPORT

Nieuwe vrienden maken, chillen bij het kampvuur aan de oevers van het Veerse Meer, slapen in een tent en niet te vergeten; een week zonder je ouders!

 

 

 

 

 


  • Watersport kamp –  16 t/m 21 juli 2023
  • Watersport kamp – 23 t/m 28 juli 2023
  • Adventure Outdoor kamp – 13  t/m 18 augustus 2023

ADVENTURE OUTDOOR HERFSTKAMP

EEN WEEK LANG OUTDOOR SPORTS

Outdoor en Bushcrafttechnieken leren, Boogschieten, vlot bouwen én varen, Archery tag, Katapult bouwen én schieten, hindernisparcours boven het water, zelf vuur leren maken en koken, bivaknachtje in het bos, kompas en GPS tocht, knooptechnieken, als een volleerde Bushcrafter verlaat je dit unieke en avontuurlijke Herfstkamp bij ons.

Nieuw is ons Klimpark, een tochtje door de bomen in het donker mag natuurlijk niet ontbreken.

Adventure Outdoor zonder grenzen met Kanoa!

Maandag:      Expeditie

Dinsdag:        Expeditie

Woensdag:   High on Heights

Donderdag:  the Outdoor games

Vrijdag:         the Outdoor wrap-up

Watersport summercamp

EEN WEEK LANG WATERSPORT

Wakeboarden, kanovaren, suppen, skimboarden, windsurfen, zeilen, kanopolo, vlot bouwen én varen en natuurlijk een dagje naar het strand.

 

Hangloose met Kanoa!

 

Maandag:      Kanovaren en windsurfen

Dinsdag:        Suppen en Kanopolo

Woensdag:   Stranddag en Skimboarden

Donderdag:  Wakeboarden

Vrijdag:         Sail Away


Free spirit

Nieuwe vrienden maken, chillen bij het kampvuur aan de oevers van het Veerse Meer, slapen in een tent en niet te vergeten; een week zonder je ouders!

Kanoa betekent ‘the free one’ en dat is voor ons vanzelfsprekend heel erg belangrijk. Tijdens onze kampen geniet je van natuur, sportieve activiteiten, het samenzijn met de groep en respect voor elkaar. Hoe leuk is het niet om zelf je eigen, gezonde maaltijd en limonade te maken, niet te praten via een schermpje maar lekker chill en rechtstreeks met elkaar en dit alles in combinatie met de meest vette sport- en outdooractiviteiten, 24 op 24 uur begeleidt door ons Kanoa-Team.


leeftijdscategorieën

1 groep voor 10 t/m 12 jaar
1 groep voor 13 t/m 15 jaar


Zondagmiddag zwaaien we jouw ouders uit

Vanaf zondagmiddag word je, samen met je ouders, verwacht op het terrein van Kanoa. Terwijl je ouders genieten van een borrel bij ons op het terras, ga jij samen met de rest van de groep het kamp en de omgeving verkennen. Na de eerste kennismaking nemen we samen de kampregels en het programma nog eens door en zwaaien we heel enthousiast je ouders uit.

ADVENTURE OUTDOOR SUMMERCAMP

EEN WEEK LANG OUTDOOR SPORTS

Outdoor en Bushcrafttechnieken leren, Boogschieten, vlot bouwen én varen, Archery Tag, Katapult bouwen én schieten, zelf vuur leren maken en koken, bivaknachtje in het bos en een dagje naar het Klimbos. Nieuw dit seizoen is de Spyra, ook jij kan het Watergevecht aangaan met een Hightech Waterpistool.

Outdoor zonder grenzen met Kanoa!

Maandag:      Expeditie

Dinsdag:        Expeditie

Woensdag:   High on Heights

Donderdag:  the Outdoor games

Vrijdag:         the Outdoor wrap-up

All inclusive Summercamp

  24 op 24 uur begeleidt door Kanoa instructeurs

  Verblijf op het Kanoa Basecamp 

  1 leeftijdscategorie, broertjes en zusjes kunnen samen op kamp 

  5 nachten kamp  

  Gezonde maaltijden, suiker-arm, voldoende fruit met een educatieve knipoog  

  Focus op het samen beleven van het kamp 

 

 

 

 

Voor zo’n vette week buiten als ‘waar expeditie-lid’ is of als ‘coole waterdude’, zijn we soms wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Een vuurtje maken in de stromende regen, windsurfen of zeilen zonder wind…..zijn uitdagingen die zelfs de meest ervaren instructeur een ‘brainfreeze’ kunnen bezorgen. Ook in dat geval kun je erop rekenen dat je dag niet in verveling voorbij gaat. We maken er samen iets onvergetelijks van, sport en spel, spanning en sensatie!!!

Wij zijn trotse partner van

Juvigo Outdoorkampen

FAQ - Algemeen

Waar kan ik KANOA vinden?

Je kunt ons vinden in Wolphaartsdijk aan het Veerse Meer, bij Haven de Piet. Ergens tussen Middelburg en Goes in Zeeland in. Het is het mooiste plekje van Zeeland.

Ben ik sportief genoeg om mee te doen?

Outdoor- en Watersporten kan iedereen leren. Omdat de één het sneller leert dan de ander, misschien ook wat behendiger is juist op het land of net op het water, krijg je begeleiding op je eigen niveau.

Wat als de weersomstandigheden niet goed zijn?

Wanneer er bijvoorbeeld helemaal geen wind is gaan we balans en techniek oefenen. Als het pijpenstelen regent gaan we pionieren, krat stapelen,….. Is het nou echt helemaal waardeloos met het weer, dan gaan we keihard werken aan onze sociale vaardigheden, oftewel chillen met z’n allen!

Kortom aan alternatieve bezigheden geen gebrek, we zorgen er samen met jou voor dat het hoe dan ook jouw beste Summercamp ‘ever’ wordt!

Mag ik mijn eigen materiaal meenemen?

Supercool als je alles zelf hebt natuurlijk en ja, dat mag je meenemen. Laat dat ons dan wel even van tevoren weten door bij je inschrijving te vermelden.

Wat als ik iets niet durf of spannend vind?

Je bepaalt helemaal zelf wat je wel en niet durft…. Maar we hebben natuurlijk wel de beste en meest coole instructeurs en begeleiders die jou misschien wel gewoon over die drempel heen kunnen helpen. Laat het weten als het echt niet gaat, maar vergeet niet dat je misschien wel iets extra tofs te melden hebt als je ouders je op komen halen.

Kan ik in de groep van mijn vriend/vriendin, broer/zus ingedeeld worden?

Als jullie binnen dezelfde leeftijdsgroep vallen kan dat zeker, geef het dan wel even door bij je inschrijving dan houden we er rekening mee. Is het zo dat je jongere broer of zus in de andere groep zit, niet erg… er zijn genoeg mogelijkheden en momentjes tijdens de dag én avond dat je elkaar even kunt zien.

Moet ik een zwemdiploma hebben?

Ja, of aantoonbare zwemvaardigheid. Alles speelt zich natuurlijk wel op en rond het Veerse Meer af, dus het is gewoon minimaal handig dat je je kunt redden in het water.

Is er een veilige plek voor mijn waardevolle spullen?

Ja, dat mag je gewoon afgeven aan de instructeurs. Zij zorgen er dan voor dat er goed op je spullen gelet wordt. Neem zeker niet teveel mee, zoveel ruimte is er ook weer niet.

Ik slik medicijnen, is dat een probleem?

Nee hoor, niet voor ons in ieder geval. Geef het gewoon even door, vul het in op het formulier wat je van ons krijgt en samen kijken we of je het gewoon zelf kunt regelen of dat we je er een beetje bij moeten helpen.

Wat als ik het thuisfront toch een beetje mis?

Daar doen we absoluut niet moeilijk over. Soms kan het helpen om even met het thuisfront te bellen, maar eigenlijk ben je de hele dag zo druk bezig dat je helemaal geen tijd hebt om aan thuis te denken. Tijdens een zeldzaam momentje van rust en vrije tijd, vlak voor het slapen gaan bijvoorbeeld, kan het toch wel eens gebeuren. In overleg met jou en je ouders kijken we dan hoe we jou hier overheen kunnen tillen.

Is er ’s avonds iets te doen bij KANOA?

Wat dacht je van samen rond een kampvuur chillen, avondspelletjes doen we natuurlijk ook, misschien zelfs een bonte avond en de Bushcrafters gaan een nachtje op bivak! Wees gerust, ook ’s avonds zul je je niet vervelen!

FAQ - KLEDING

Wat moet ik voor kleren meenemen?

Wat dacht je van kleren die tegen een stootje kunnen? Die vies, vuil en nat mogen worden, een gaatje meer of minder….ach…who cares?! Lekkere chillkleren voor als je ’s avonds weer op het Basecamp bent, een extra trui of broek mag natuurlijk niet ontbreken net zoals regenkleding, maar neem zeker niet teveel mee….. wij weten namelijk uit ervaring dat een hele week in dezelfde korte broek ook niet erg is.

Is er voldoende watersportkleding aanwezig?

Als je zelf je wetsuit of iets dergelijks hebt, mag je dat sowieso meenemen. Zo niet dan hebben wij voldoende watersportkleding liggen.

Zijn waterschoenen verplicht?

Ja, waterschoenen zijn verplicht zodra je het water in of op gaat. Eigenlijk een goede stevige loop- of sportschoen is ook wel een must als je hier rondloopt. Heb je ooit al eens een Bushcrafter of Surfdude op hakken gezien?

Moet ik ook nette kleding meenemen?

Nee hoor, dat hoeft niet persé. Sportief, makkelijk en ‘ik kan wel tegen een stootje kleding’ zijn de sleutelwoorden voor een geslaagd Summercamp bij Kanoa.

FAQ - ETEN EN DRINKEN

Houden jullie rekening met allergieën en bijzondere diëten?

Uiteraard! Gewoon doorgeven bij je inschrijving, dan zorgen wij dat ook jij overal aan mee kan doen zonder heel grote honger….

Waar kan ik een allergie of dieet doorgeven?

Na je inschrijving krijg je een persoonlijke-gegevens-formulier wat je in kunt vullen met alles wat we moeten doen en laten om jou gezond de eindstreep te laten halen.

Wat eten we tijdens het KANOA Summercamp?

Vooral gezond en lekker met een goede mix tussen wat je van thuis kent en wat je van KANOA leert kennen. Een BBQ en uitgebreide Picnic hoort er natuurlijk ook gewoon bij.

Wat zijn de regels met betrekking tot alcohol en roken?

Niet, want bij ons wordt er natuurlijk geen alcohol gedronken of gerookt!

FAQ - OVERNACHTEN

Slapen jongens en meisjes apart?

Jazeker wel! We hebben aparte jongens- en meidententen.

In wat voor bed slaap ik?

Een stapelbed. Dat wordt vechten wie er bovenop mag liggen…..

Staan we iedere ochtend vroeg op?

Valt wel mee, wie weet slapen we de ene keer uit en hoor je de volgende keer de eerste vogeltjes fluiten.

Is er ’s nachts begeleiding op het kamp?

Ja natuurlijk. Onze instructeurs overnachten met jullie mee en zijn altijd in de buurt voor het geval er iets is.

Met hoeveel slapen we in een tent?

Er zouden 12 man in kunnen liggen, maar dat gaan we niet doen. We zorgen ervoor dat er, afhankelijk van de inschrijvingen, gewoon een leuk groepje samen ligt.

Zijn de tenten verwarmd?

Nee, de tenten zijn niet verwarmd. Maar maak je niet druk, we hebben extra dekens voor de koukleumen onder ons.

FAQ- ELECTRONICA

Kan ik op het kamp mijn telefoon opladen?

Dat kan inderdaad, maar omdat je eigenlijk nauwelijks met je telefoon bezig bent zal het zéker niet zo vaak nodig zijn als thuis. We hebben ook niet zoveel stopcontacten, dus je zult zuinig moeten zijn.

Mag ik foto’s maken tijdens het kamp?

Ja, dat mag zeker als leuke herinnering voor jezelf, maar je mag het niet zomaar publiceren. Leve de selfies, de mooie natuurfoto’s en de ‘bijna-InstaSnapTikTok-loze’ kampweek.

Mag ik muziekapparatuur meenemen?

Nee, wij maken zelf al lawaai genoeg.

Is er WIFI?

Ja, dat wel. Althans als je tijd over hebt, mag je best wel even op de WIFI….. LOL!

FAQ - BEGELEIDING

Welke ervaring en diploma’s hebben de instructeurs?

Onze instructeurs hebben sportdiploma’s, jarenlange ervaring met kinderen, sport- en outdoorkampen, en noem maar op. Ze zijn vooral super enthousiast om er samen met jou een topweek van te maken en staan altijd klaar om je te helpen.

Is er altijd iemand van de instructeurs aanwezig?

Jazeker, zowel overdag als ’s avonds én ’s nachts. We zijn er altijd bij jullie.