Watersport en Outdoor schoolkamp

Samen bouwen we aan een actief en avontuurlijk kamp. Opgebouwd uit diverse modules kan je jouw ideale schoolkamp samenstellen. Zo is er voor iedere groep en budget een actief en tof kamp mogelijk. We hebben ruime ervaring met welke activiteiten in de smaak vallen, we denken dan ook graag met je mee.

Vanaf 2 overnachtingen
Dagen vol activiteiten
Maaltijden in vol pension
Goede begeleiding

Het programma

Elk schoolkamp bij Kanoa is uniek. Zo heeft iedere school de gelegenheid om een eigen programma te plannen. Hieronder staat een voorbeeld programma omschreven om een beter beeld te schetsen van de mogelijkheden.

 

Dag 1 – Klimmen maar!

10:00 – 13:00 Busreis naar Zeeland

Busreis in eigen beheer met misschien onderweg eerst een culturele uitstap voor je je begeeft  richting onze schitterende locatie aan de oevers van het Veerse Meer. Lunchpakketje voor onderweg en je start je kamp vol energie bij Kanoa.

13:00 – 15:30 Klimpark

Uitdagende bruggen, netten en te gekke tokkelbanen; leerlingen beleven niet alleen heel veel lol, ze leren ook samenwerken en actief bezig zijn in een prachtige omgeving.  Het eerste ijs is gebroken!

17:30 – 19:00 Avondeten; stevige pastamaaltijd met brood en salade

19:00 – 21:00 Vertrek richting het kampterrein; per bus door Kanoa geregeld.

Kampement maken en er kan nog een avondspel georganiseerd worden of een wandeling langs de oevers van het Veerse Meer.

Dag 2 – Diverse OUTDOOR ACTIVITEITEN

08.30 Bootcamp Wake-up (in eigen beheer).

Daarna een heerlijk ontbijt en ook het lunchpakket wordt gelijk klaargemaakt.

09.30 – 09.45 Pick-up time; voor vertrek naar Kanoa

10.00 – 16.00 Outdoor Activiteiten aan het Veerse Meer

We gaan suppen of nog spectaculairder super suppen, we bouwen katapults, klimmen over het touwparcours, proberen de roos te raken met pijl en boog of elkaar met Archery Tag. Finaal kunnen de onvermoeibare liefhebbers een spetterende partij kanopolo spelen en de dappersten kunnen een spectaculaire sprong van de kanoduiktoren maken. Kortom; een dag vol buitensport plezier!

17.00 – 20.30 We sluiten de dag af met een eenvoudige, maar goedverzorgde BBQ met een mooi uitzicht. Indien de omstandigheden het toelaten gaan we voor een schitterend kampvuur aan de oevers van het Veerse Meer. Sterke verhalen en/of de hits van nu passeren vast de revue!

20.45 Vertrek richting het kampement

Dag 3  – KANO VAREN

08:00 – 09:00 Opstaan en ontbijt. Het lunchpakketje wordt gelijk klaargemaakt.

09:00 – 09:30 Opruimen kampement. Alles klaarzetten voor pick-up time.

09:30 – 09.45 Vertrek naar Kanoa

10:00 – 12:00 Kano varen

De deelnemers gaan onder eigen begeleiding het water op en verkennen de omgeving van Kanoa op het Veerse Meer . Puur genieten van de vrijheid en volkomen ontspannen op het water.

12:00 – 12.30 Tijd voor lunch. Klaarmaken voor vertrek naar huis.

stel zelf jouw ideale kamp samen

Een Kanoa schoolkamp is heel divers en flexibel. Hieronder staan een aantal activiteiten(-dagen) waar je inspiratie uit kunt halen. Sommige blokken met activiteiten zijn dagvullend, andere een dagdeel, twee blokken maken samen een dag. Van vlotten bouwen tot een fietstocht in de mooiste streken van Zeeland, de mogelijkheden zijn heel breed.

OUTDOOR-DAG

We gaan suppen of nog spectaculairder super suppen, we bouwen katapults, klimmen over het touwparcours, proberen de roos te raken met pijl en boog, of elkaar met Archery Tag. Finaal kunnen de onvermoeibare liefhebbers een spetterende partij kanopolo spelen en de dappersten kunnen een spectaculaire sprong van de kanoduiktoren maken.

ZEIL-DAG

De deelnemers kiezen het ruime sop en verkennen het Veerse Meer per zeilboot. De instructeurs van Kanoa nemen de deelnemers mee op pad en geven hen een basiscursus zeilen. Alle grondbeginselen van deze fascinerende sport komen aan bod. Puur genieten van de vrijheid en volkomen ontspannen op het water.

STAD & STRAND-DAG

Fietstocht naar Veere en/of het strand: deze dag is vrij in te vullen. Verken samen het Zeeuwse landschap en maak een prachtige fietstocht naar Veere. Afhankelijk van het weer is een bezoek aan de uitgestrekte Zeeuwse stranden of Middelburg ook mogelijk.

KLIMPARCOURS

De spanning stijgt. Leerlingen slikken nog een paar keer. Via uitdagende bruggen, netten en te gekke tokkelbanen, beleven leerlingen niet alleen heel veel lol, maar leren ze ook samenwerken en actief bezig te zijn in een prachtige omgeving.

MTB

Op de mountainbike verkennen de leerlingen het bos. We stemmen het niveau af per sub-groep zodat iedereen op zijn/haar niveau een toffe tocht heeft. We starten met de technieken maar al snel klimmen en dalen we door het bos.

SURVIVAL-DAG

Vlotten bouwen, shelter opzetten, zelf vuur maken, brood en thee maken, koken op vuur en speuren met kaart en kompas. Een back-to-basic kampdag om niet te vergeten.

WAKEBOARDEN

Ontspanning door inspanning aan de wakeboardbaan. Wetsuit aan, board aan en knallen over het water! De deelnemers krijgen een ultieme ervaring aan de kabel.

RAAK

Wie schiet er raak? 3 activiteiten waarbij er geschoten moet worden in een spannende competitie; handboog schieten, katapult bouwen en schieten en archery tag.

ZWERFTOCHT

Afwisselend zwerf je over, door en in het water; vlot bouwen, touwparcours boven het water, supersup en een spectaculaire sprong van de kanoduiktoren voor de dappersten.

WESTERSCHOUWEN-DAG

Ga een dag op bezoek bij onze collega's en klim door het bos dichtbij de Noordzee, speel een spel op het strand en/of maak een stoere tocht met de MTB door het bos.

DISCOVERY CHALLENGE

Breng het beste in je leerlingen naar boven en ga de uitdaging aan. Een heel nieuw parcours waarbij iedereen op elkaar is aangewezen om samen diverse opdrachten uit te voeren.

STAD & STRANDDAG 2

Fietstocht naar Middelburg: deze dag is vrij in te vullen. Verken samen het Zeeuwse landschap en maak een prachtige fietstocht naar Middelburg. Stap in Middelburg over op de step voor een leuke speurtocht en leer Middelburg kennen op een onverwachte manier en/of gun de leerlingen wat vrije tijd om te gaan shoppen. Afhankelijk van het weer is een bezoek aan de uitgestrekte Zeeuwse stranden of Veere ook mogelijk.

Basecamp & groepsaccommodatie

KANOA BASECAMP

Een groepsaccommodatie midden in Zeeland dat onze ‘free spirit’ mentaliteit ademt; in de natuur, een prachtige locatie aan het water, outdoor activiteiten ten overvloede en een ongedwongen relaxte sfeer.

Het groepskampeerterrein bestaat uit grote tenten voorzien van stapelbedden. Groepen tot maximaal 60 personen kunnen overnachten. Het comfort van lekkere bedden en de sfeer van kamperen maakt de groepsaccommodatie uniek in Zeeland.

Tipi Kamp

TIPI KAMP

Een groepsaccomodatie met grote tipitenten voor telkens 10 personen. Groepen tot maximaal 50 personen kunnen overnachten. Het tentenkamp bestaat uit grote en kleinere tenten op een camping in de buurt. Een groepstent met koelkast en klein kookmateriaal voor bijvoorbeeld koffie en/of thee. Tafels en banken zijn aanwezig. Alles staat klaar, alleen de slaapmatjes en slaapzakken nemen de deelnemers zelf mee, net als bord, beker, bestek. Dit kan enkel in vol-pension geboekt worden; overnachting, maaltijden en activiteiten inclusief. Kanoa verzorgt het vervoer van het Kanoa-terrein naar de campings en we halen je ook weer op tijd op voor de volgende activiteit.

 

 

Praktische info & Prijzen

Bij aankomst zijn onze accommodaties vanaf 15.00 uur beschikbaar en bij vertrek tot 11.00 uur. Buiten deze tijden wordt er gebruik gemaakt van het algemene terrein en sanitaire voorzieningen.

MAALTIJDEN

Maaltijden worden aangeleverd. De barbecue wordt bereid door de leerlingen zelf. Afwas wordt gedaan door de leerlingen en aangestuurd door de docenten. Kanoa verzorgt voor jullie de maaltijden en wij beloven daarnaast een een mooi uitzicht aan de oevers van het Veerse Meer. In het Basecamp heb je de beschikking over een goed uitgerustte groepskeuken.

Er is ruimte genoeg om binnen je boterhammen te eten als het weer wat minder is. Schijnt de zon en is er een aangenaam temperatuurtje? Zet alle tafels en stoelen buiten en geniet van je maaltijd in de open natuur.

Wij werken met streekproducten en plaatselijke ondernemers. Het eten is van goede kwaliteit, lekker, afwisselend en gezond. Onze kok werkt ook graag met vegetarische producten van uitstekende kwaliteit. Zijn er andere dieetwensen of bijvoorbeeld allergieën dan houden wij hier vanzelfsprekend ook rekening mee.

Broodmaaltijden

Tarwebrood, muesli/cruesli, yoghurt, kaas, boter, zoetwaren, melk, koffie en thee, vers fruit.

Warme maaltijd

Pasta met brood en salade, Nasi, Bami, Chicken wings, Wraps gevuld met iets lekkers van het seizoen, Barbecue, Puntzak friet met een snack en limonade. Keuze genoeg!

BEGELEIDING

Kanoa is sinds 1980 gespecialiseerd in het organiseren van allerlei activiteiten in de openlucht.
Op technisch, pedagogisch en didactisch gebied beschikken we over een grote vakbekwaamheid. Tijdens alle watersportactiviteiten zijn geïnspireerde instructeurs aanwezig. Zij brengen u op een prettige, creatieve en opbouwende wijze de noodzakelijke kennis en vaardigheden bij. Onze zeilinstructeurs zijn CWO opgeleid en gediplomeerd.

SPELEN

Buiten de georganiseerde activiteiten om is er voldoende gelegenheid voor vrije tijd en (sport-)spelen. Deze worden in principe door de school zelf geïnitieerd.  Kanoa stelt een set met samengestelde Beachgames ter beschikking inclusief leskaarten. Daarnaast denken onze instructeurs graag mee voor spel ideeën op locatie.

PRIJZEN

Afhankelijk van de exacte invulling van het kamp kunnen we een voorstel maken. Wel geven we graag een indicatief tarief. Op basis van de dagmodules, compleet met eten, overnachten en begeleiding kan je uitgaan van 50 – 60 per persoon per dag.

 

Kom in contact!

Vul het onderstaande formulier in en neem contact met ons op. Wil je liever telefonisch contact? Bel dan naar 0113-581609

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.