schoolkamp in Zeeland

Actief schoolkamp in Zeeland

Kampprogramma

Samen bouwen we aan een actief en avontuurlijk kamp. Opgebouwd uit diverse modules kan je jouw ideale schoolkamp samenstellen. Zo is er voor iedere groep en budget een actief en tof kamp mogelijk. We hebben ruime ervaring met welke activiteiten in de smaak vallen, we denken dan ook graag met je mee.

stel zelf jouw ideale kamp samen

OUTDOOR-DAG

We gaan suppen of nog spectaculairder super suppen, we bouwen katapults, klimmen over het touwparcours, proberen de roos te raken met pijl en boog, we proberen elkaar te raken met Archery Tag.. Als finale kunnen de onvermoeibare liefhebbers een spetterende partij kanopolo spelen en de dappersten kunnen een spectaculaire sprong van de kanoduiktoren maken.

ZEIL-DAG

De deelnemers kiezen het ruime sop en verkennen het Veerse Meer per zeilboot. De instructeurs van Kanoa nemen de deelnemers mee op pad en geven hen een basiscursus zeilen. Alle grondbeginselen van deze fascinerende sport komen aan bod. Puur genieten van de vrijheid en volkomen ontspannen op het water

STAD & STRAND-DAG

Fietstocht naar Middelburg, Veere en/of het strand: Dag twee is vrij in te vullen. U kunt gezamenlijk het Zeeuwse landschap verkennen en een prachtige fietstocht maken naar Middelburg en/of Veere. Afhankelijk van het weer kunt u ook een van de uitgestrekte Zeeuwse stranden bezoeken.

KLIMPARCOURS-DAG

De spanning stijgt. Leerlingen slikken nog een paar keer. Via uitdagende bruggen, netten en te gekke tokkelbanen, beleven leerlingen niet alleen heel veel lol, maar leren ze ook samenwerken en actief bezig te zijn in een prachtige omgeving.

MTB-DAG

Op de mountainbike verkennen de leerlingen het bos. We stemmen het niveau af per sub-groep zodat iedereen op zijn/haar niveau een toffe tocht heeft. We starten met de technieken maar al snel klimmen en dalen we door het bos.

SURVIVAL-DAG

Vlotten bouwen, shelter opzetten, zelf vuur maken, koken op vuur en speuren met kaart en kompas. Een back-to-basic kampdag om niet te vergeten.

WAKEBOARD-DAG

Ontspanning door inspanning aan de wakeboardbaan. Wetsuit aan, board aan en knallen over het water! De deelnemers krijgen een ultieme ervaring aan de kabel.

free spirit schoolkamp

Een voorbeeldprogramma;

Eerste dag – OUTDOOR

10:00 – 13:00 Busreis naar Zeeland

Busreis in eigen beheer met misschien onderweg eerst een culturele uitstap voor je je begeeft  richting onze schitterende locatie aan de oevers van het Veerse Meer. Lunchpakketje voor onderweg en je start je kamp vol energie bij Kanoa.

13:00 – 15:30 Klimpark

Via uitdagende bruggen, netten en te gekke tokkelbanen, beleven leerlingen niet alleen heel veel lol, maar leren ze ook samenwerken en actief bezig te zijn in een prachtige omgeving. Niets mooier dan starten ‘op niveau’ aan je schoolkamp. Het eerste ijs is gebroken!

17:30 – 19:00 Stevige pasta maaltijd met brood en salade

19:00 – 21:00 Vertrek richting het kampterrein per bus door Kanoa geregeld, waar het kampement gereedgemaakt kan worden. 

Ter plaatse kan nog een avondspel georganiseerd worden of een wandeling langs de oevers van het Veerse Meer.

De eerste dag is een feit!

Tweede dag – OUTDOOR ACTIVITEITEN

08.30 Bootcamp Wake-up (in eigen beheer) gevolgd door een heerlijk ontbijt.

Het lunchpakket voor tussen de middag wordt gelijk klaargemaakt.

09.30 – 09.45 Pick-up time door de bus voor vertrek richting Kanoa

10.00 – 16.00 Outdoor Activiteiten aan het Veerse Meer

We gaan suppen of nog spectaculairder super suppen, we bouwen katapults, klimmen over het touwparcours, proberen de roos te raken met pijl en boog, we proberen elkaar te raken met Archery Tag. Als finale kunnen de onvermoeibare liefhebbers een spetterende partij kanopolo spelen en de dappersten kunnen een spectaculaire sprong van de kanoduiktoren maken. Kortom; een dag vol buitensport plezier!

17.00 – 20.30 We sluiten de dag af met een eenvoudige, maar goedverzorgde BBQ met een mooi uitzicht. Indien de omstandigheden het toelaten gaan we voor een schitterend kampvuur aan de oevers van het Veerse Meer. Sterke verhalen en/of de hits van nu passeren vast de revue!

20.45 Vertrek richting het kampement

 

derde dag – KANO VAREN

08:00 – 09:00 Opstaan en ontbijt. Het lunchpakketje wordt gelijk klaargemaakt

09:00 – 09:30 Opruimen kampement en alles klaarzetten voor pick-up time

09:30 – 09.45 Vertrek richting Kanoa

10:00 – 12:00 Kano varen

De deelnemers gaan onder eigen begeleiding het water op en verkennen de omgeving van Kanoa op het Veerse Meer . Puur genieten van de vrijheid en volkomen ontspannen op het water.

12:00 – 12.30 Tijd voor lunch en klaarmaken voor vertrek richting huis

 

 

 

Basecamp & groepsaccommodatie

OVERNACHTING

Kanoa Basecamp’ op. Een groepsaccommodatie midden in Zeeland dat onze ‘free spirit’ mentaliteit ademt; in de natuur, een prachtige locatie aan het water, outdoor activiteiten ten overvloede en een ongedwongen relaxte sfeer.

SLAPEN

Het groepskampeerterrein bestaat uit grote tenten voorzien van stapelbedden. Groepen tot maximaal 60 personen kunnen overnachten. Het comfort van lekkere bedden en de sfeer van kamperen maakt de groepsaccommodatie uniek in Zeeland.

Optie 2 Adventure Outdoor in free spirit

Geniet van de faciliteiten van Kanoa en verblijf in een tentenkamp op een camping. Echt kamperen dichtbij de natuur op een unieke locatie aan het Veerse Meer. Het tentenkamp bestaat uit grote groepstenten met klein kookmateriaal voor koffie/thee. Tafels en banken zijn aanwezig. Alles staat klaar alleen de slaapmatjes en slaapzakken nemen de deelnemers zelf mee. Eten verzorgen we bij Kanoa zelf.

Optie 3 Groepsaccomodatie van 60 tot 120 personen 

De groepsaccommodatie van Zeilschool de Viking. In de hoofdaccommodatie is er slaapplaats voor 72 personen. De accommodatie bestaat uit 12 slaapkamers voor maximaal 6 personen per kamer. Daarnaast is er plaats voor maximaal 44 personen in blokhutten. Er is voldoende ruimte om te spelen, te zwemmen en te ontdekken.

 

Praktische info & Prijzen

OVERNACHTING

Kanoa Basecamp’ op. Een groepsaccommodatie midden in Zeeland dat onze ‘free spirit’ mentaliteit ademt; in de natuur, een prachtige locatie aan het water, outdoor activiteiten ten overvloede en een ongedwongen relaxte sfeer.

Slapen

Het groepskampeerterrein bestaat uit grote tenten voorzien van stapelbedden. Groepen tot maximaal 60 personen kunnen overnachten. Het comfort van lekkere bedden en de sfeer van kamperen maakt de groepsaccommodatie uniek in Zeeland.

MAALTIJDEN

Maaltijden worden aangeleverd en opgediend, zelfbereiding is ook mogelijk. De BBQ wordt bereid door de leerlingen zelf. 

BEGELEIDING

Kanoa is sinds 1980 gespecialiseerd in het organiseren van allerlei activiteiten in de openlucht.
Op technisch, pedagogisch en didactisch gebied beschikken we over een grote vakbekwaamheid. Tijdens alle watersportactiviteiten zijn geïnspireerde instructeurs aanwezig. Zij brengen u op een prettige, creatieve en opbouwende wijze de noodzakelijke kennis en vaardigheden bij. De instructeurs van Zeilschool de Viking zijn CWO opgeleid en gediplomeerd. 

SPELEN

Buiten de georganiseerde activiteiten om is er voldoende gelegenheid voor vrije tijd en (sport)spelen. Deze worden in principe door de school zelf geïnitieerd.  Kanoa stel een set met samengestelde Beachgames ter beschikking incl. leskaarten. Daarnaast denken onze instructeurs graag mee voor spel ideeën op locatie. 

Prijzen

Afhankelijk van de exacte invulling van het kamp kunnen we een voorstel maken. Wel geven we graag een indicatief tarief. Op basis van de dagmodules, compleet met eten, overnachten en begeleiding kan je uitgaan van 40 – 60,oo p.p. per dag.