Outdoor kampdag

Je neemt de kinderen mee op een een groot avontuur. De leerlingen peddelen met verschillende soorten kano’s en ontdekken de verrassende Pietkreek. Hierna klauteren ze over touwbruggen of varen met vlotten...

Boeken
Programma

Schoolreisje: Outdoor kampdag basisschool (Mini-Buitensportparcours)

Je neemt de kinderen mee op een een groot avontuur, het groep 7/8 kamp. Tijdens het kamp probeer je een fantastisch programma samen te stellen voor het juiste budget en tijdspanne. Speciaal voor kampdagen heeft Kanoa een outdoor kampdag arrangement.  

De leerlingen peddelen met verschillende soorten kano’s en ontdekken de verrassende Pietkreek. Hierna klauteren ze over touwbruggen of varen met zelfgemaakte vlotten, proberen de roos te raken met boogschieten en/of te winnen met het kano-poloën. Als finale maken de dappersten een spectaculaire sprong van de kanoduiktoren. 

In de directe omgeving bevinden zich tal van groepsaccommodaties. Ben je op zoek naar een leuke kamplocatie in Zeeland met een spetterend programma, dan kan je altijd contact opnemen. Tevens biedt Kanoa het Zeeuws Watersport Kamp aan. 

Dit arrangement is speciaal afgestemd op de behoeften en krachten van kinderen tot en met 12 jaar. Het standaard programma is dagvullend. In het programma is een vijftal uitdagende opdrachten met een evenwichtige combinatie van actieve en educatieve elementen verweven. We stellen geen specifieke eisen aan ervaring of conditie en iedereen wordt op eigen niveau in het programma betrokken.

Outdoor activiteiten 

In het standaard programma is een vijftal outdoor activiteiten met een evenwichtige combinatie van actieve en educatieve elementen verweven. 

De deelnemers peddelen met stabiele en goed bestuurbare kano’s en ontdekken een totaal andere wereld in een circa 2 uur durende kanotocht.

Daarnaast kun je kiezen uit twee activiteiten die aansluiten bij de wensen van je gezelschap. Ook deze 2 activiteiten nemen ongeveer 2 uur in beslag.

 • Klauteren over touwbruggen
 • Varen met een zelfgebouwd vlot
 • Klimmen op de klimwand
 • Het lopen van een kompaskoers 
 • Proberen de roos te raken op de handboogschietbaan
 • Katapult bouwen en schieten
 • Met z'n tienen op een SuperSUP
 • Speel een spannende partij Archery Tag

Als finale en afsluiter van de dag kunnen de dappersten een spectaculaire sprong van de kanoduiktoren maken.

Voorbeeld programma

09:30 Aankomst en ontvangst
10:00 Start kanotocht  
12:00 Terugkomst haven, aansluitend lunchpauze 
12:45 Start eerste keuze activiteit 
13:30 Start tweede keuze activiteit 
14:30 Voor de liefhebbers een duik van de kanoduiktoren
15:00 Afsluiten

Gang van zaken

In onderling overleg, mede afhankelijk van uw groepssamenstelling en het aantal deelnemers, wordt uw gezelschap door u of door ons in meerdere teams onderverdeeld. Het aanbevolen aantal deelnemers per team is tussen de 20 en 30. Alle onderdelen zijn zodanig opgebouwd, dat de deelnemers de gelegenheid krijgen om op een prettige en verantwoorde wijze aan elke activiteit mee te doen.

De activiteiten vinden plaats in een schitterend (wind)beschut gebied en kunnen onder vrijwel alle weersomstandigheden worden uitgevoerd. Na elke opdracht ontmoeten de deelnemers elkaar in de centrale haven. Daar kunnen de teams bijpraten, ervaringen worden uitgewisseld en uiteraard is er volop gelegenheid om plezier te maken. In onze accommodatie kan beschut en overdekt worden geluncht. Indien gewenst verzorgt Kanoa hiervoor een barbecue en/of lunchbox.  

Begeleiding & instructie

Bij dit lowbudget programma dien je zelf voor één captain c.q. begeleider per team te zorgen. Een actieve inbreng van deze captains is van groot belang voor een soepel en veilig verloop van het geheel. Wij zorgen standaard voor één instructeur voor een van de gekozen activiteiten en één instructeur voor de algehele coördinatie, die tevens de kajakinstructie op de wal verzorgt. Het is raadzaam om zelf twee begeleiders bij het onderdeel kajakvaren in te zetten. Indien het in je budget past, is het te overwegen om extra instructeurs in te huren voor de kanotocht. 

Prijs en voorwaarden
 • Tijdsduur: in overleg (standaard van 10 tot 15:00) 5 uur
 • Prijs: 18,50 p.p. 
  (va. 20 deelnemers, u kunt ook met minder personen deelnemen dan geldt het opstarttarief van 20 personen.)

Extra’s

 • Instructeur die de volledige tocht begeleidt. 65,- (in het geval van eigen begeleiding adviseren wij 1 begeleider op 10 leerlingen.) 
 • Zeeuwse koffie of frisdrank en een Zeeuwse bolus 2,75 p.p.
 • Lunch va. 7,50 p.p.
 • Barbecue va. 10,50 p.p. (vanaf 20 personen)
 • Zie voor meer informatie menukaart groepen.

Voorwaarden

Als voorwaarde voor deelname stellen we dat alle activiteiten geheel op eigen risico geschieden.

Deelnemers aan kano-activiteiten moeten kunnen zwemmen. Niet-zwemmers kunnen met behulp van een zwemvest gebruik maken van een roeiboot of een waterfiets. Zorg ervoor dat uw gezelschap voldoende verzekerd is en sluit eventueel een collectieve- en annuleringsverzekering af.

 

Informatie aanvragen Boeken

Impressie