Spelevaren

Met heel de klas lekker het water op. Actie, waterplezier en lekker weg met z'n allen.

Boeken
Programma

Schoolreisje: Kanovaren / Spelevaren

Iedereen gaat na een goede instructie op pad met zijn eigen kano. Op zoek naar al dat moois dat de beschut gelegen Schengekreek te bieden heeft. De fanatiekelingen ontdekken het wateroppervlak van beide kanten en nemen onderweg een verfrissende duik. Tijd genoeg om even aan te leggen om bij te komen of om een spel te spelen op een van de eilandjes. Rust, waterplezier en lekker weg met zijn allen. 

Er is keuze uit verschillende kano’s; eenpersoons-kajaks, twee-persoons-kajaks en drie-persoons Canadese kano. Deelnemers zonder zwemvaardigheid kunnen mee op de waterfiets.

Gang van zaken

De deelnemers krijgen een duidelijke kano basisinstructie, waarbij veiligheid en respect voor de natuur belangrijke aandachtspunten zijn. Dan worden de eerste peddelslagen in Haven de Piet geoefend en kanoën de deelnemers de Pietkreek in. Deze aan onze haven grenzende kreek met uitbundige rietkragen is super beschut gelegen.

Onderweg is er volop gelegenheid om onderling van vaartuig te wisselen en zodoende kennis te maken met verschillende facetten van de kanosport. Als leerkracht krijg je een actieve rol in het begeleiden van de leerlingen en zet je gezamenlijk de koers uit. Na twee uur ontvangen wij jullie weer terug in onze haven.

Prijs en voorwaarden
 • Prijs: van 10 tot 12 uur 8,25 p.p.

  (Het opstarttarief is € 150,--, berekend op minimaal 20 deelnemers. Je kunt ook met minder personen deelnemen.)
   
 • Prijs: overige tijden (totaal 2 uur) 9,25 p.p.  
  (Het opstarttarief is € 175,--, berekend op minimaal 20 deelnemers. Je kunt ook met minder personen deelnemen.) 

Extra’s

 • Instructeur die de volledige tocht begeleidt. 65,- (in het geval van eigen begeleiding adviseren wij 1 begeleider op 10 leerlingen.) 
 • Uur extra kanovaren 2,50 p.p.
 • Twee uur extra kanovaren 3,75 p.p.  
 • Zeeuwse koffie of frisdrank en een Zeeuwse bolus 2,75 p.p.
 • Lunch va. 7,50 p.p.
 • Barbecue va. 10,50 p.p. (vanaf 20 personen)
 • Zie voor meer informatie menukaart groepen.

Voorwaarden

Als voorwaarde voor deelname stellen we dat alle activiteiten geheel op eigen risico geschieden.

Deelnemers aan kano-activiteiten moeten kunnen zwemmen. Niet-zwemmers kunnen met behulp van een zwemvest gebruik maken van een roeiboot of een waterfiets. Zorg ervoor dat uw gezelschap voldoende verzekerd is en sluit eventueel een collectieve- en annuleringsverzekering af.

Informatie aanvragen Boeken

Impressie