Outdoor sportdag

Sporten in de natuur vinden wij het mooiste wat er is. Even niks aan je hoofd alleen maar sporten in de buitenlucht.

Boeken
Programma

Uw sportdag op onze outdoor-locatie verzorgen betekent een dag om niet te vergeten. We gaan kanovaren, boogschieten, vlot bouwen en varen, klimmen en klauteren, zwemmen en vooral veel plezier met elkaar beleven. 

De leerlingen kunnen allen op hun eigen niveau deelnemen aan de outdoor activiteiten. Vaak blinken er leerlingen uit van wie je het juist niet verwacht. Iedere activiteit vraagt om een andere kwaliteit die anders zijn dan tijdens de LO-lessen. Een dag om hun grenzen te verleggen. 

Outdoor activiteiten 

In het standaard zeskamp-programma zijn uitdagende activiteiten met een evenwichtige combinatie van actieve en educatieve elementen verweven. We stellen geen specifieke eisen aan ervaring of conditie en iedereen wordt op eigen niveau in het programma betrokken.

De deelnemers peddelen met verschillende soorten kano's, klauteren over touwbruggen, varen met hun zelfgebouwde vlot, lopen een kompaskoers, bouwen een katapult en proberen de roos te raken op de handboogschietbaan. Het programma wordt in overleg samengesteld uit meer dan 10 verschillende outdoor activiteiten. 

Als finale kunnen de onvermoeibare liefhebbers een spetterende partij kanopolo spelen en de dappersten kunnen een spectaculaire sprong van de kanoduiktoren maken. 

Tijdens de opdrachten zijn een goede teamgeest en nauwe samenwerking geboden. Ter bevordering van de activiteiten organiseren we graag een spannende competitie, maar indien gewenst kunnen de activiteiten ook geheel vrijblijvend ter kennismaking beoefend worden. 

Voorbeeld programma

09:30 Aankomst en ontvangst, omkleden en instructie leerkrachten 
10:00 Start eerste ronde activiteiten, teams starten allen een andere activiteit 
12:50 Lunchpauze
13:30 Start tweede ronde activiteiten
15:00 Korte pauze
15:15 Start finale onderdelen 
16:00 Afsluiten en prijsuitreiking

Gang van zaken

In onderling overleg, mede afhankelijk van uw groepssamenstelling en het aantal deelnemers, worden de groepen door jullie of door ons in meerdere teams onderverdeeld. Het aanbevolen aantal deelnemers per team is tussen de 20 en 30. Alle onderdelen zijn zodanig opgebouwd, dat de deelnemers de gelegenheid krijgen om op een prettige en verantwoorde wijze aan elke activiteiten mee te doen.

De activiteiten vinden plaats in een schitterend (wind)beschut gebied en kunnen onder vrijwel alle weersomstandigheden worden uitgevoerd. Na elke opdracht ontmoeten de deelnemers elkaar in de centrale haven. Daar kunnen de leerlingen bijpraten, ervaringen worden uitgewisseld en uiteraard is er volop gelegenheid om plezier te maken. In onze accommodatie kan beschut en overdekt worden geluncht. Indien gewenst verzorgt Kanoa hiervoor een barbecue en/of lunchbox.  

Begeleiding & instructies 

Bij dit lowbudget programma dien je zelf voor één captain c.q. begeleider per team te zorgen, vanzelfsprekend kan dit de mentor van de klas zijn. Een actieve inbreng van deze captains is van groot belang voor een soepel en veilig verloop van het geheel. 

Wij zorgen standaard voor twee instructeurs en één instructeur voor de algehele coördinatie. De rest van de onderdelen kan worden begeleid door de teamcaptain of door een van de extra (LO-)leerkrachten. Zo houden we het programma lowbudget en krijgen jij en je collega's de beste ervaring met je leerlingen. ’s Morgens, voor aanvang van de activiteiten houdt onze coördinator een korte briefing met de begeleiders om de essentiële aandachtspunten door te nemen. 

Indien het in het budget past, is het te overwegen om extra instructeurs in te huren. We adviseren het inhuren van extra instructeurs voor de onderdelen kajak- en Canadees varen. 

Suggestie

Onze huistraiteurs kunnen na afloop van deze onvergetelijke sportdag bijvoorbeeld een welverdiende barbecue voor je verzorgen, waarbij het gezellig natafelen is in de juiste ambiance.

Prijs en voorwaarden
  • Prijs: v.a. 100 deelnemers 18,75 p.p. 
  • Prijs: v.a. 50 deelnemers 21,00 p.p. 
    (U kunt ook met minder personen deelnemen, dan geldt een opstarttarief van 50 deelnemer. Eventueel is het bekijken van een ander arrangement een goede optie) 
  • Zeeuwse koffie of frisdrank en een Zeeuwse bolus 2,75 p.p.
  • Lunch va. 7,50 p.p.
  • Barbecue va. 10,50 p.p. (vanaf 20 personen)
  • Zie voor meer informatie menukaart groepen.

Voorwaarden

Als voorwaarde voor deelname stellen we dat alle activiteiten geheel op eigen risico geschieden.

Deelnemers aan kano-activiteiten moeten kunnen zwemmen. Niet-zwemmers kunnen met behulp van een zwemvest gebruik maken van een roeiboot of een waterfiets. Zorg ervoor dat uw gezelschap voldoende verzekerd is en sluit eventueel een collectieve- en annuleringsverzekering af.

Informatie aanvragen Boeken

Impressie

Voortgezet onderwijs schoolreisje Zeeland