Introductiedag

Je wil het schooljaar fris en opgewekt starten. Je wil schoolklassen met gezonde werklust en een goed groepsgevoel. Tijdens de outdoor introductiedag wordt hier dan ook een eerste hand aan gelegd. Een energiek begin is immers het halve werk. 

Boeken
Programma

Outdoor introductiedag voorgezet onderwijs (Buitensportparcours)

Even weg van de tablet en smartphone, midden in de Zeeuwse natuur en samen aangewezen zijn op het uitvoeren van diverse outdoor opdrachten brengt het beste in je nieuwe leerlingen naar boven. Alles is nieuw en iedereen staat voor dezelfde opdracht. Dit is een unieke formule en levert al jaren een succesvolle start van menig schooljaar.

‚Ä®Leerkrachten koppelen terug dat ze goed kunnen zien welke leerlingen het voortouw nemen, nog even de kat uit de boom kijken of juist voor overleg kiezen. Gedurende de dag kan je de klas zien vormen en voor een hechte band zorgen. 

Outdoor activiteiten 

In het standaard zeskamp-programma zijn uitdagende activiteiten met een evenwichtige combinatie van actieve en educatieve elementen verweven. We stellen geen specifieke eisen aan ervaring of conditie en iedereen wordt op eigen niveau in het programma betrokken.

De deelnemers peddelen met verschillende soorten kano's, klauteren over touwbruggen, varen met hun zelfgebouwde vlot, lopen een kompaskoers, bouwen een katapult en proberen de roos te raken op de handboogschietbaan. Het programma wordt in overleg samengesteld uit meer dan 10 verschillende outdoor activiteiten. 

Als finale kunnen de onvermoeibare liefhebbers een spetterende partij kanopolo spelen en de dappersten kunnen een spectaculaire sprong van de kanoduiktoren maken!

Tijdens de opdrachten zijn een goede teamgeest en nauwe samenwerking geboden. Ter bevordering van de activiteiten organiseren we graag een spannende competitie, maar indien gewenst kunnen de activiteiten ook geheel vrijblijvend ter kennismaking beoefend worden. 

Voorbeeld programma

09:30 Aankomst en ontvangst, omkleden en instructie leerkrachten 
10:00 Start eerste ronde activiteiten, teams starten allen een andere activiteit 
12:50 Lunchpauze
13:30 Start tweede ronde activiteiten
15:00 Korte pauze
15:15 Start finale-onderdelen 
16:00 Afsluiten en prijsuitreiking

Gang van zaken

In onderling overleg, mede afhankelijk van uw groepssamenstelling en het aantal deelnemers, wordt het gezelschap door jullie of door ons in meerdere teams onderverdeeld. Het aanbevolen aantal deelnemers per team is tussen de 20 en 30. Alle onderdelen zijn zodanig opgebouwd dat de deelnemers de gelegenheid krijgen om op een prettige en verantwoorde wijze aan elke activiteit mee te doen.

De activiteiten vinden plaats in een schitterend (wind)beschut gebied en kunnen onder vrijwel alle weersomstandigheden worden uitgevoerd. Na elke opdracht ontmoeten de deelnemers elkaar in de centrale haven. Daar kunnen de teams bijpraten, ervaringen uitwisselen en uiteraard is er volop gelegenheid om plezier te maken. In onze accommodatie kan beschut en overdekt worden geluncht. Indien gewenst verzorgt Kanoa hiervoor een barbecue en/of lunchbox.  

Begeleiding & instructies 

Bij dit lowbudget programma dien je zelf voor één captain c.q. begeleider per team te zorgen, vanzelfsprekend kan dit de mentor van de klas zijn. Een actieve inbreng van deze captains is van groot belang voor een soepel en veilig verloop van het geheel. 

Prijs en voorwaarden
  • Prijs: v.a. 100 deelnemers 18,75 p.p. 
  • Prijs: v.a. 50 deelnemers 21,00 p.p. 
    (U kunt ook met minder personen deelnemen, dan geldt een opstarttarief van 50 deelnemers. Eventueel is het bekijken van een ander arrangement een goede optie)

Extra's

  • Zeeuwse koffie of frisdrank en een Zeeuwse bolus 2,75 p.p.
  • Lunch va. 7,50 p.p.
  • Barbecue va. 10,50 p.p. (vanaf 20 personen)
  • Zie voor meer informatie menukaart groepen.

Voorwaarden

Als voorwaarde voor deelname stellen we dat alle activiteiten geheel op eigen risico geschieden.

Deelnemers aan kano-activiteiten moeten kunnen zwemmen. Niet-zwemmers kunnen met behulp van een zwemvest gebruik maken van een roeiboot of een waterfiets. Zorg ervoor dat uw gezelschap voldoende verzekerd is en sluit eventueel een collectieve- en annuleringsverzekering af.

Informatie aanvragen Boeken

Impressie

Voortgezet onderwijs schoolreisje Zeeland