Canadees kanovaren

De Canadese kano, die gebouwd werd door de Noord-Amerikaanse indianen, beweegt men voort met zogenaamde steekpeddels of pagaaien.

Boeken
Programma

Kajak- en canadeesvaren zijn verschillende disciplines van het kanovaren. De kajakmodellen stammen af van de eskimokajak en worden met een tweebladige peddel voortbewogen. De Canadese kano, die gebouwd werd door de Noord-Amerikaanse indianen, beweegt men voort met zogenaamde steekpeddels of pagaaien. 

Al peddelend, laag boven het water ontdekt u een totaal andere wereld. Iedereen vindt bij Kanoa een kajak op maat. Aanwezig zijn stabiele 1- en 2 persoons vlakwaterkajaks, wildwater- combi- en Canadese kano’s welke door iedereen goed te besturen zijn.

Sportieve recreatie

In eigen tempo peddelt u de prachtige natuur in. Tijdens het kanovaren bepaalt u uw eigen tempo en kunt u gaan voor een sportieve work-out of voor een ontspannen tocht. Het kabbelende water, het uitzicht en de natuur zijn de juiste elementen om helemaal tot rust te komen. 

Omgeving & Natuur

In het hartje van Zeeland ligt het Veerse Meer, een veelzijdig kanovaarwater met een rijke flora en fauna. De verschillende eilanden, het beschutte karakter van het meer en de verschillende kreken maakt het Veerse Meer een heerlijk kano gebied. Vanuit Haven de Piet probeert u de eerste peddelslagen en vaart u een prachtig krekengebied in. U peddelt het meer op naar een van de vele eilandjes in de nabije omgeving, of u maakt een indrukwekkende dagtocht naar het historische stadje Veere.Geruisloos komt u op plekjes, die anders ontoegankelijk zouden blijven. Al peddelend bekijkt u de wereld vanuit een ander perspectief, u spot wellicht een ijsvogeltje in de Schengekreek en voelt u zich één met de elementen. 

 

Gang van zaken

Na een uitgebreide instructie en begeleiding van onze instructeur ga je op pad. In onze beschut gelegen haven is er de mogelijkheid om eerste even de techniek onder de knie te krijgen. 

Prijs en voorwaarden

Informatie aanvragen Boeken

Impressie