Coronavirus update

Alle ingrediënten die we nodig hebben voor een perfect uitje zijn even niet aanwezig. Een situatie die onze free spirit mentaliteit geen eer aan doet en het voelt, net zoals voor iedereen, onnatuurlijk.

Vanwege ons seizoensgebonden karakter tellen onze maanden dubbel, je kan je voorstellen dat het gemis aan boekingen en het onzekere sentiment onze bedrijfsvoering en nieuwe planning in onbalans brengt. We blijven graag sporten, groepen ontvangen en ondernemen in de toekomst. Wij doen dan ook een beroep op jouw begrip en flexibiliteit, dit kan je dan in overtreffende trap van ons terug verwachten.

Samen met jullie gaan we ervoor, als vanouds, zoals je van ons gewend bent; Kanoa, Free Spirit

Bijgewerkt op 12 mei 2020

Wat is de status van mijn boeking?

Zijn jullie open voor kano en sup verhuur?

Yes, we zijn open voor kano en sup verhuur.

Ik heb een boeking voor een activiteit en/of arrangement geboekt in de periode tot 1 juni 2020; gaat dit door?

We hebben goed nieuws.

- Schooluitjes gaan door.

- Nog eens goed nieuws: kano en sup verhuur kunnen wel plaatsvinden. Graag even van te voren reserveren via de website, mail en/of telefoon.

- We kunnen buitensporten op 1,5 meter afstand. Dit betekend dat clinics en outdoor activiteiten door kunnen gaan.

Rijksoverheid zegt:
- Georganiseerd en begeleid sporten en bewegen voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar is wel toegestaan.
- Vanaf 11 mei is buiten sporten en buiten bewegen of gewoon buiten zijn voor iedereen vanaf 19 jaar ook toegestaan. Dat kan alleen zijn, in teamverband, of met meer mensen samen.
- Uiteraard moet iedereen altijd 1,5 meter afstand houden tot de dichtstbijzijnde persoon. Op die 1,5 norm wordt toegezien en waar nodig gehandhaafd.

Ik heb een boeking voor een meerdaags arrangement geboekt; gaat dit door?

- Overnachtingen met deelnemers in de basisschoolleeftijd kunnen doorgaan.
- We houden rekening met privé sanitair voor de leerkrachten en een privé sanitair per tent voor de leerlingen.

Is mijn boeking nu geannuleerd?

Nee, wij verplaatsen jouw boeking in onderling overleg naar een nader te bepalen datum in 2020.

We schorten daarmee de boeking op naar een ander moment. Zo kunnen we ervoor zorgen dat jullie alsnog een dag buiten in de natuur en met z’n allen beleven. Dat is juist in deze tijden extra belangrijk. We denken graag mee naar een alternatief programma en/of andere invulling van de boeking.

Waar vind ik de richtlijnen die jullie volgen?

We volgen de richtlijnen en maatregelen van de Rijksoverheid.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Uitzonderlijke omstandigheden?

De huidige situatie is zo uitzonderlijk dat wij ons op het standpunt stellen dat het gerechtvaardigd is om de boeking op te schorten, lees verplaatsen. Het is essentieel voor het bestaansrecht van Kanoa. Wij beseffen heel goed dat we hiermee een beroep doen op uw geduld, medewerking en creativiteit. Wij beloven er alles aan te doen om uw boeking op een ander tijdstip nog completer te maken dan het al was.

Hoe wikkelen we de financiën af?

Wij hebben begrip voor het feit dat het niet fijn voelt om betalingen te verrichten voor boekingen die niet op kortere termijn plaatsvinden. Wij versturen hier geen herinneringen voor en hebben begrip voor een uitstel. De normale voorwaarden behorende bij de boeking blijven van toepassing.

Betalingen die al zijn gedaan blijven staan totdat de boeking heeft plaatsgevonden.

Wat kan je van ons verwachten?

Wij stellen ons flexibel op en denken graag mee:

- We zoeken samen met jou naar een nieuwe beschikbare datum.
- We kijken mee naar een andere invulling van de boeking mocht het niet uitvoerbaar zijn. We kunnen meerdaagse arrangementen ombouwen naar daags en andersom.
- We verruimen onze openingsmaanden naar de winter. Wij zijn de plannen voor een winter-opening al even aan het voorbereiden en deze worden dit jaar ingevuld. Je kunt van ons een locatie en activiteiten geheel in sferen verwachten.

Wat bedoel je met de extra flexibiliteit?

We vinden het super tof dat je er flexibel instaat en met ons mee wilt denken.

Je kan van ons extraatjes verwachten:

We plannen een datum voor 1 september 2020:
- Kanoa geeft een rondje om jullie uitgestelde komst te vieren.

Je plant een uitje na 1 september en voor 1 november 2020:
- Kanoa geeft een rondje om jullie uitje te vieren en wij zorgen voor een gezellig kampvuur om het uitje goed af te sluiten of te openen.

Bij meerdaagse uitjes:
- We zorgen voor een welkomst drankje.
- We zorgen voor dekentjes in de tenten.
- We zorgen voor voldoende kampvuur hout, gratis.
- We plannen samen een extra activiteit naar keuze in, gratis.

Welke maatregelen nemen jullie als organisatie?

Onze instructeurs zijn fitte, sportieve mensen die goed voor zichzelf zorgen en gezond zijn. Wij letten tegelijkertijd goed op elkaar en volgen de richtlijnen omtrent de persoonlijke hygiëne van onze instructeurs en andere medewerkers.

Wij houden extra schoonmaakrondes van het sanitair, de keukens, horeca en andere gemeenschappelijke ruimtes. Extra zeep en ontsmettingsmiddelen worden ook ter beschikking gesteld aan onze bezoekers.

Wij passen de activiteiten aan, waardoor rechtstreeks contact tussen deelnemers zoveel mogelijk vermeden wordt. Met andere woorden de ‘contactactiviteiten’ schrappen wij of passen wij zoveel mogelijk aan het programma aan.

Voor het indammen van verspreiding met Corona-besmetting doen wij ook een beroep op ieders eigen verantwoordelijkheid. Je wilt niets ‘ophalen, maar ook niets afgeven’.

Wij vragen van onze bezoekers ook alert te zijn op signalen die kunnen duiden op mogelijke besmetting met het Corona-virus. Verkoudheid, hoesten of koorts zijn redenen om thuis te blijven en niet aan bijeenkomsten deel te nemen. Heb zorg voor ‘derden’, de risicogroepen, de thuisblijvers. Ook bij twijfel, roepen wij op om niet deel te nemen aan dit uitje.

Hebben jullie al nagedacht over de 1,5 m. regel afstand?

- Onze activiteiten hebben we aangepast: https://kanoa.nl/oplossingen-per-activiteit/

Protocol

- Alle aangeboden activiteiten worden georganiseerd met 1,5 meter afstand.
- Alle materialen, denk aan peddels, pijlen, kano's, ballen, pinautomaten, sanitair, etc. worden na gebruik grondig gedesinfecteerd.
- In de horeca word niet bediend. Bestellen en afhalen aan gescheiden balies.
- In de horeca en op het terras wordt 1,5 meter afstand gehouden. Tafels staan op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
- Kanoa instructeurs houden afstand, werken indien nodig met handschoenen en worden actief gemonitord.
- Op ons terrein is een routing gecreëerd zodat je elkaar niet direct tegenkomt.
- Het Veerse meer, onze locatie en de directe omgeving is groot en zorgt ervoor dat bovenstaande maatregelen geen belemmering zijn voor een leuk uitje!

Kan ik mijn boeking ook definitief annuleren?

De boeking is definitief te annuleren. Dan gelden de annuleringsvoorwaarden, terug te lezen in onze algemene voorwaarden. Je begrijpt dat het onze voorkeur niet heeft.

Bij annulering van losse arrangementen betaalt de contractant een vergoeding aan de ondernemer. Deze bedraagt:
-Bij annulering minder dan 6 maanden en meer dan 3 maanden voor het plaatsvinden van de activiteit(en) is de contractant gehouden 60% van de reserveringswaarde aan de ondernemer te betalen.
-Bij annulering minder dan 3 maanden en meer dan 14 dagen voor het plaatsvinden van de activiteit(en) is de contractant gehouden 75% van de reserveringswaarde aan de ondernemer te betalen.
-Bij annulering minder dan 14 dagen voor het plaatsvinden van de activiteit(en) is de contractant gehouden 85% van de reserveringswaarde aan de ondernemer te betalen.
-Bij annulering 3 dagen of minder voor het plaatsvinden van de activiteit(en) is de contractant gehouden 90% van de reserveringswaarde aan de ondernemer te betalen.

Bij annulering van meerdaagse arrangement betaalt de contractant een vergoeding aan de ondernemer. Deze bedraagt:
-Bij annulering meer dan 4 maanden en minder dan 6 maanden voor het plaatsvinden van de activiteit(en) is de contractant gehouden 60% van de reserveringswaarde aan de ondernemer te betalen.
- Bij annulering meer dan 2 maanden en minder dan 4 maanden voor het plaatsvinden van de activiteit(en) is de contractant gehouden 75% van de reserveringswaarde aan de ondernemer te betalen.
-Bij annulering minder dan 2 maanden voor het plaatsvinden van de activiteit(en) is de contractant gehouden 90% van de reserveringswaarde aan de ondernemer te betalen.
-Bij annulering minder dan 48 uur voor het plaatsvinden van de activiteit(en) is de contractant gehouden 100% van de reserveringswaarde aan de ondernemer te betalen.

Oplossingen per activiteit

 

vind je op deze pagina