Schoolreisje: Outdoor sportdag basisschool

Programma

Schoolreisje: Kids outdoor spirit

Sporten in de natuur vinden wij het mooiste wat er is. Even niks aan je hoofd, alleen lichaam, geest en de buitenlucht. Uw sportdag op onze outdoor-locatie verzorgen betekent een dag om niet te vergeten. We gaan o.a. kanovaren, boogschieten, vlot bouwen- en varen, klimmen en klauteren, zwemmen en vooral veel plezier met elkaar beleven. 

Dit arrangement is speciaal afgestemd op de behoeften en krachten van kinderen tot en met 12 jaar. Daarnaast is het ‘standaard’ programma aangepast aan de reguliere schooltijden zodat het goed in te passen is in het rooster. In het standaard programma zijn een viertal uitdagende opdrachten met een evenwichtige combinatie van actieve en educatieve elementen verweven. We stellen geen specifieke eisen aan ervaring of conditie en iedereen wordt op eigen niveau in het programma betrokken.

Outdoor activiteiten 

In het standaard programma zijn een vijftal outdoor activiteiten met een evenwichtige combinatie van actieve en educatieve elementen verweven. 

De deelnemers peddelen met stabiele en goed bestuurbare kano’s en ontdekken een totaal andere wereld in een circa 2 uur durende kanotocht.

Daarnaast kun je kiezen uit 3 activiteiten die aansluiten bij de wensen van uw gezelschap. Deze 3 activiteiten nemen ongeveer 3 uur in beslag.

  • Klauteren over touwbruggen
  • Varen met een zelfgebouwd vlot
  • Klimmen op de klimwand
  • Het lopen van een kompaskoers 
  • Proberen de roos te raken op de handboogschietbaan
  • Katapult bouwen en schieten
  • Met z'n tienen op een SuperSUP
  • Speel een Spannende partij Archery Tag

Als finale en afsluiter van de dag kunnen de dappersten een spectaculaire sprong van de kanoduiktoren maken.

Gang van zaken

In onderling overleg, mede afhankelijk van uw groepssamenstelling en het aantal deelnemers, worden de leerlingen door jullie of door ons in meerdere teams onderverdeeld. Het aanbevolen aantal deelnemers per team is tussen de 10 en 20. Alle onderdelen zijn zodanig opgebouwd, dat de deelnemers de gelegenheid krijgen om op een prettige en verantwoorde wijze aan elke activiteit mee te doen. 

De activiteiten vinden plaats in een schitterend (wind)beschut gebied en kunnen onder vrijwel alle weersomstandigheden worden uitgevoerd. Na elke opdracht ontmoeten de deelnemers elkaar in de centrale haven. Daar kunnen de teams bijpraten, ervaringen worden uitgewisseld en uiteraard is er volop gelegenheid om plezier te maken. In onze accommodatie kan beschut en overdekt worden geluncht. Indien gewenst verzorgt Kanoa hiervoor een barbecue en/of lunchbox.   

Begeleiding & instructie 

Wij zorgen standaard voor de volledige begeleiding van de activiteiten


 

Informatie

27,50 p.p.
v.a. 20 personen
5:30