Outdoor sportdag basisschool

Programma

Schoolreisje: Outdoor sportdag basisschool

Sporten in de natuur vinden wij het mooiste wat er is. Even niks aan je hoofd, alleen lichaam, geest en de buitenlucht. Uw sportdag op onze outdoor-locatie verzorgen betekent een dag om niet te vergeten. We gaan o.a. kanovaren, boogschieten, vlot bouwen en varen, klimmen en klauteren, zwemmen en vooral veel plezier met elkaar beleven. 

Dit arrangement is speciaal afgestemd op de behoeften en krachten van kinderen tot en met 12 jaar. Daarnaast is het ‘standaard’ programma aangepast aan de reguliere schooltijden zodat het goed in te passen is in het rooster. In het standaard programma zijn een viertal uitdagende opdrachten met een evenwichtige combinatie van actieve en educatieve elementen verweven. We stellen geen specifieke eisen aan ervaring of conditie en iedereen wordt op eigen niveau in het programma betrokken.

Outdoor activiteiten 

In het standaard programma is een vijftal outdoor activiteiten met een evenwichtige combinatie van actieve en educatieve elementen verweven. 

De deelnemers peddelen met stabiele en goed bestuurbare kano’s en ontdekken een totaal andere wereld in een circa 2 uur durende kanotocht.

Daarnaast kun je kiezen uit twee activiteiten die aansluiten bij de wensen van uw gezelschap. Ook deze 2 activiteiten nemen ongeveer 2 uur in beslag.

  • Klauteren over touwbruggen
  • Varen met een zelfgebouwd vlot
  • Klimmen op de klimwand
  • Het lopen van een kompaskoers 
  • Suppen op de kreek
  • Proberen de roos te raken op de handboogschietbaan
  • Katapult bouwen en schieten
  • Met z'n tienen op een SuperSUP
  • Speel een Spannende partij Archery Tag

Voorbeeld programma

09:30 Aankomst en ontvangst
10:00 Start kanotocht  
12:00 Terugkomst haven, aansluitend lunchpauze 
12:45 Start eerste keuze activiteit 
13:30 Start tweede keuze activiteit 
15:00 Afsluiten

Gang van zaken

In onderling overleg, mede afhankelijk van uw groepssamenstelling en het aantal deelnemers, worden de leerlingen door jullie of door ons in meerdere teams onderverdeeld. Het aanbevolen aantal deelnemers per team is tussen de 20 en 30. Alle onderdelen zijn zodanig opgebouwd dat de deelnemers de gelegenheid krijgen om op een prettige en verantwoorde wijze aan elke activiteit mee te doen.

Begeleiding & instructie

Bij dit lowbudget programma dien je zelf voor één captain c.q. begeleider per team te zorgen. Een actieve inbreng van deze captains is van groot belang voor een soepel en veilig verloop van het geheel. Wij zorgen standaard voor één instructeur voor een van de gekozen activiteiten en één instructeur voor de algehele coördinatie, die tevens de kajakinstructie op de wal verzorgt. Het is raadzaam om zelf twee begeleiders bij het onderdeel kajakvaren in te zetten. Indien het in je budget past, is het te overwegen om extra instructeurs in te huren voor de kanotocht. 

Informatie

19,50 p.p.
v.a. 20 personen
5:30