Outdoor kampdag basisschool

Programma

Je neemt de kinderen mee op een groot avontuur. De leerlingen peddelen met verschillende soorten kano’s en ontdekken de verrassende Pietkreek. Hierna klauteren ze over touwbruggen of varen met vlotten...

Je neemt de kinderen mee op een groot avontuur, het groep 7/8 kamp. Tijdens het kamp probeer je een fantastisch programma samen te stellen voor het juiste budget en tijdspanne. Speciaal voor kampdagen heeft Kanoa een outdoor kampdag arrangement.  

De leerlingen peddelen met verschillende soorten kano’s en ontdekken de verrassende Pietkreek. Hierna klauteren ze over touwbruggen of varen met zelfgemaakte vlotten, proberen de roos te raken met boogschieten en/of te winnen met het kano-poloën. Als finale maken de dappersten een spectaculaire sprong van de kanoduiktoren. 

In de directe omgeving bevinden zich tal van groepsaccommodaties. Ben je op zoek naar een leuke kamplocatie in Zeeland met een spetterend programma, dan kan je altijd contact opnemen. Tevens biedt Kanoa het Zeeuws Watersport Kamp aan. 

Dit arrangement is speciaal afgestemd op de behoeften en krachten van kinderen tot en met 12 jaar. Het standaard programma is dagvullend. In het programma is een vijftal uitdagende opdrachten met een evenwichtige combinatie van actieve en educatieve elementen verweven. We stellen geen specifieke eisen aan ervaring of conditie en iedereen wordt op eigen niveau in het programma betrokken.

Outdoor activiteiten 

De deelnemers peddelen met stabiele en goed bestuurbare kano’s en ontdekken een totaal andere wereld in een circa 2 uur durende kanotocht.

Daarnaast kun je kiezen uit twee activiteiten die aansluiten bij de wensen van je gezelschap. Ook deze 2 activiteiten nemen ongeveer 2 uur in beslag.

  • Klauteren over touwbruggen
  • Varen met een zelfgebouwd vlot
  • Het lopen van een kompaskoers 
  • Suppen op de kreek
  • Proberen de roos te raken op de handboogschietbaan
  • Katapult bouwen en schieten
  • Met z'n tienen op een SuperSUP
  • Speel een spannende partij Archery Tag

Voorbeeld programma

09:30 Aankomst en ontvangst
10:00 Start kanotocht  
12:00 Terugkomst haven, aansluitend lunchpauze 
12:45 Start eerste keuze activiteit 
13:30 Start tweede keuze activiteit 
15:00 Afsluiten

Gang van zaken

In onderling overleg, mede afhankelijk van uw groepssamenstelling en het aantal deelnemers, wordt uw gezelschap door u of door ons in meerdere teams onderverdeeld. Het aanbevolen aantal deelnemers per team is tussen de 20 en 30. Alle onderdelen zijn zodanig opgebouwd, dat de deelnemers de gelegenheid krijgen om op een prettige en verantwoorde wijze aan elke activiteit mee te doen.

De activiteiten vinden plaats in een schitterend (wind-)beschut gebied en kunnen onder vrijwel alle weersomstandigheden worden uitgevoerd. Na elke opdracht ontmoeten de deelnemers elkaar in de centrale haven. Daar kunnen de teams bijpraten, ervaringen worden uitgewisseld en uiteraard is er volop gelegenheid om plezier te maken. In onze accommodatie kan beschut en overdekt worden geluncht. Indien gewenst verzorgt Kanoa hiervoor een barbecue en/of lunchpakket.  

Begeleiding & instructie

Bij dit lowbudget programma dien je zelf voor één captain c.q. begeleider per team te zorgen. Een actieve inbreng van deze captains is van groot belang voor een soepel en veilig verloop van het geheel. Wij zorgen standaard voor één instructeur voor één van de gekozen activiteiten en één instructeur voor de algehele coördinatie, die tevens de kajakinstructie op de wal verzorgt. Het is raadzaam om zelf twee begeleiders bij het onderdeel kajakvaren in te zetten. Indien het in je budget past, is het te overwegen om extra instructeurs in te huren voor de kanotocht. 

Informatie

19,50 p.p.
v.a. 20 personen
5:30