Kano-zwerftocht

Programma

Stap in de kano en verken het Veerse Meer en de prachtig beschut gelegen Schengekreek. Tijdens het kanovaren kom je op plekjes waar je normaal gesproken niet kan komen en krijg je een heel ander perspectief op het water en van de prachtige natuur. 

Je neemt tussendoor even een duik en/of meert aan op een van de vele eilandjes en strandjes. Er is voldoende tijd om aldaar of juist om weer op krachten te komen met een meegenomen snack en te genieten van de rust.
 
Na terugkomst in Haven de Piet is het tijd voor wat actie! Onderling beleef je veel plezier tijdens het spelen van een partij kanopolo en de dappersten kunnen met de kajak een spectaculaire sprong van de kanoduiktoren maken.

Gang van zaken

De activiteiten vinden plaats in een schitterend (wind)beschut gebied en kunnen onder vrijwel alle weersomstandigheden worden uitgevoerd.

 
Na een duidelijke basisinstructie op de wal en een eerste gewenning in onze haven peddelt je de Pietkreek met zijn vele rietkragen in. Je vaart rond het eilandje in de kreek en zet je koers via de “Omloop" richting de Bastiaan de Langeplaat uit. Op deze onbewoonde eilandengroep is het goed vertoeven. Je kunt hier bijvoorbeeld genieten van je, in een waterdichte ton meegenomen, picknick. Ook kun je een (bal)spel organiseren en/of een rondwandeling maken. 
 
Dan peddel je terug naar de kanohaven, alwaar gedurende het laatste uur van deze zwerftocht voor de liefhebbers de mogelijkheid bestaat om onder begeleiding van onze instructeur(s) een partij kanopolo te spelen. De dappersten maken per kajak een spectaculaire sprong van de kanoduiktoren. Tijdens dit spetterende uurtje voor zowel de actievelingen als het publiek houden de deelnemers het waarschijnlijk niet droog.   
 
Voorbeeld programma
 
13:45 Aankomst en ontvangst met Zeeuwse koffie*
14:00 Instructie en inschepen, start kanotocht
16:00 Terugkomst in haven de Piet, een korte pauze met een verfrissend drankje*
16:15 Start kanopolowedstrijd 
16:45 Een spectaculaire sprong van de kanoduiktoren
17:00 Afsluiten en/of start barbecue*

 

 

Informatie

27,50 p.p.
v.a. 8 personen
3:00