Kano & kompas speurtocht

Programma

In sub-teams gaan de leerlingen op pad in Canadese kano’s.

Samen gaan de teams op zoek naar de verschillende aanwijzingen. De tocht speelt zich af in de beschut gelegen Schengekreek. Er is voldoende gelegenheid om met alle teams te pauzeren en eventueel een verfrissende duik te nemen.  

Deze kano & kompas speurtocht speelt zich af in en rond de aan de Haven de Piet grenzende kreek en duurt maximaal drie uur. Ingrediënten zijn: het aanleren van de technieken om met de Canadese kano te varen en de werking van het kompas.  

Gang van zaken

De deelnemers krijgen een duidelijke kano basisinstructie, waarbij veiligheid en respect voor de natuur belangrijke aandachtspunten zijn. Dan worden de eerste peddelslagen in Haven de Piet geoefend en kanoën de deelnemers de Pietkreek in. Deze aan onze haven grenzende kreek met uitbundige rietkragen is super beschut gelegen.

Onderweg is er volop gelegenheid om onderling van vaartuig te wisselen en zodoende kennis te maken met verschillende facetten van de kanosport. Als leerkracht krijg je een actieve rol in het begeleiden van de leerlingen en zet je gezamenlijk uw koers uit. Na drie uur ontvangen wij jullie weer terug in onze haven.

Informatie

15,00 p.p.
v.a. 10 personen
2:30