Archery Tag

Programma

Archery Tag combineert de intensiteit van paintball en de techniek van boogschieten in een spannend spel. Archery Tag kan dus vergeleken worden met Paintball alleen dan met een handboog, pijlen en zonder blauwe plekken en verf! Je schiet op je collega, klasgenoot en/of vrienden in verschillende spelvarianten. 

Op ons outdoorcentrum midden in Zeeland hebben we een uitdagend spelgebied midden in het bos. Je waant je echt in een gevechtsgebied midden in de natuur. Wat is jouw tactiek? Verschuil je je achter een boom of een struik of ga je vol in de aanval?!

ps. Archery Tag is ook wel bekend onder de naam Arrow Tag, Arrow Battle en Shoot Out.  

Gang van zaken

Een greep uit de verschillende spelvormen:

Capture the flag: Elk team verstopt zijn vlag binnen het speelveld. De bedoeling is dat je elkaars vlag ziet te veroveren en terug brengt naar het basiskamp. In de tussentijd moet je natuurlijk niet geraakt zien te worden en zoveel mogelijk tegenstanders zien te raken.

Last team standing: De opdracht is simpel, het andere team uitschakelen. Schieten maar!

Free for all: Iedereen tegen elkaar, geen veilige zone, overleven maar. Er zijn teams, maar het is nu één voor allen en hopelijk niet allen voor één. 

Trefbal: Twee teams staan tegenover elkaar. Er staan tussendoor heel wat obstakels en we hebben nu gescheiden velden. Probeer elkaar te raken van een afstand. Welk team blijft het langst staan!

Met de outdoor bus komen we met Archery Tag op jouw locatie. 

Voorbeeld programma

13:45 Aankomst en ontvangst met Zeeuwse koffie*
14:00 Instructie en proefschriften.
14:15 Twee spelvormen: bijvoorbeeld Capture the Flag en Last Team standing
15:00 Korte pauze
15:15 Twee spelvormen: Ring the bell en Free for all
16:00 Afsluiten 

Pijnloos en ongevaarlijk

De pijlen hebben een zachte, rubberen punt en je draagt een veiligheidsmasker. Hierdoor krijg je geen blauwe plekken wanneer je wordt geraakt. 100% fun, 100% veilig!

De uitrusting bestaat uit een helm, boog en 3 speciale pijlen per persoon. De bedoeling is dat je elkaar ziet te raken! Maar natuurlijk wel binnen de regels en op veilige afstand. Er zal altijd een instructeur aanwezig zijn om alles in veilige banen te leiden. De instructeur geeft van te voren uitleg over de bogen en spelregels. Hierbij ook de uitleg van mogelijke spelvarianten. Gedurende het spel zal de instructeur altijd aanwezig zijn voor begeleiding en mocht het nodig zijn, ook als scheidsrechter.

Informatie

19,50 p.p.
v.a. 8 personen
1:30

Schiet elkaar het bos uit! Op scherp maar met zachte punten..